Varkenshaas op stok

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

  • Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

  • Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

  • Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

  • Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

  • Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

  • Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

  • Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

    Varkenshaas op stok

Afgelopen donderdag zag ik bij de slager :  " varkenshaas op stok " liggen . Deze bleken gevuld met een mengsel van zongedroogde tomaten en omhuld met ontbijtspek. Dat bracht mij op het idee om zelf experimenterend aan de slag te gaan. Het resultaat was voortreffelijk vond mijn man. Ik bedacht  een mengsel van zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven , een teen knoflook en wat  bladpeterselie met een snuf gemalen peper en een snufje zout. Komt zeker vaker op tafel een heerlijk resultaat met een minimum aan werk.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
1 varkenshaas van 200 gram
aantal plakjes katenspek

5 zwarte olijven zonder pit
5 zongedroogde tomaatjes + scheutje van de olie
1 teen knoflook gepeld in stukjes
enkele takjes bladpeterselie
stokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer, snijplank, mes en pan

Bereidingswijze

Snij de varkenshaas in de lengte door. Maal er wat peper en eventueel een snufje zout overheen. Maal een dikke saus van de olijven, de zongedroogde tomaatjes , knoflook, peterselie en een scheutje olie van de zongedroogde tomaatjes.
Bestrijk de onderkant van de haas met het gepureerde mengsel. Klap het vlees weer op elkaar.

Leg dakpansgewijs plakjes katenspek op en plank of bord. Leg de haas erop en wikkel deze in.
Snij de haas in 4 plakken en steek er de stokjes door.


Smelt het klontje roomboter in een pan en bak de haas 4 minuten per kant op een zacht vuurtje bruin en rosé .
Lekker met ovenfrietjes en een gemengde salade.

Serveertip

Ik sneed de haas helemaal door. Beter om één kant dicht te laten, zodat je een grote lap hebt, die je makkelijk weer kunt dichtklappen. Zo heb je minder spek nodig.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten