Knoflook-chili pasta uiy Azië

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Knoflook-chili pasta uiy Azië

    Knoflook-chili pasta uiy Azië

    Knoflook-chili pasta uiy Azië

Maak kennis met je nieuwe favoriete pasta. Het is pittig, nootachtig, zoet en extra pikant.  Dit gerecht is een kruising tussen de pittige knoflook-chili-olie-noedels en Thaise pinda-noedels. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
5 teentjes knoflook, fijngehakt
5 el ongezouten boter
2 el sojasaus
1,5 el oestersaus
4 lente-uitjes, fijn gesneden
2 el tahini (voeg meer toe naar eigen smaak) pindakaas of amandelboter kan ook
zout, naar smaak
2,5 el pittige chili crisp plus meer om te serveren
2 eetlepels koriander, fijngehakt plus meer voor serveren
250 g spaghetti
1/2 kopje gereserveerd pastawater voeg indien nodig meer toe
een scheutje limoensap optioneel

Extra toevoegingen :

parmezaan
gebakken sjalot
scheutje azijn
scheutje honing of ahornsiroop
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de pasta in kokend water met zout al dente
-Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de knoflook toe en roer tot het zacht en geurig is.
-Voeg nu de chili crisp olie, sojasaus, oestersaus en tahini toe. Roer en laat de saus ongeveer 1 minuut koken of tot hij iets is ingedikt.
-Voeg de al dente pasta, het pastawater, de lente-uitjes en de gehakte koriander toe. Meng alles
- proef en voeg naar smaak extra kruiden toe.
- Bestrooi de pasta met extra chili crisp-olie en koriander.

Bron

pinterest

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Doorsturen

Home Recepten