Knoflook-chili pasta uiy Azië
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Maak kennis met je nieuwe favoriete pasta. Het is pittig, nootachtig, zoet en extra pikant. Dit gerecht is een kruising tussen de pittige knoflook-chili-olie-noedels en Thaise pinda-noedels.
Ingrediënten 2 recipe.people
5 teentjes knoflook, fijngehakt5 el ongezouten boter
2 el sojasaus
1,5 el oestersaus
4 lente-uitjes, fijn gesneden
2 el tahini (voeg meer toe naar eigen smaak) pindakaas of amandelboter kan ook
zout, naar smaak
2,5 el pittige chili crisp plus meer om te serveren
2 eetlepels koriander, fijngehakt plus meer voor serveren
250 g spaghetti
1/2 kopje gereserveerd pastawater voeg indien nodig meer toe
een scheutje limoensap optioneel
Extra toevoegingen :
parmezaan
gebakken sjalot
scheutje azijn
scheutje honing of ahornsiroop
Bereidingswijze
-Kook de pasta in kokend water met zout al dente
-Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de knoflook toe en roer tot het zacht en geurig is.
-Voeg nu de chili crisp olie, sojasaus, oestersaus en tahini toe. Roer en laat de saus ongeveer 1 minuut koken of tot hij iets is ingedikt.
-Voeg de al dente pasta, het pastawater, de lente-uitjes en de gehakte koriander toe. Meng alles
- proef en voeg naar smaak extra kruiden toe.
- Bestrooi de pasta met extra chili crisp-olie en koriander.