Pompoensoep met zoete aardappel

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Pompoensoep met zoete aardappel

    Pompoensoep met zoete aardappel

    Pompoensoep met zoete aardappel

  • Pompoensoep met zoete aardappel

    Pompoensoep met zoete aardappel

    Pompoensoep met zoete aardappel

  • Pompoensoep met zoete aardappel

    Pompoensoep met zoete aardappel

    Pompoensoep met zoete aardappel

  • Pompoensoep met zoete aardappel

    Pompoensoep met zoete aardappel

    Pompoensoep met zoete aardappel

  • Pompoensoep met zoete aardappel

    Pompoensoep met zoete aardappel

    Pompoensoep met zoete aardappel

  • Pompoensoep met zoete aardappel

    Pompoensoep met zoete aardappel

    Pompoensoep met zoete aardappel

Een rondje kelder, koelkast en kruidenkastje en ik had de ingrediënten voor deze pompoensoep.
Maak het je makkelijk en kook de stukjes pompoen goed door dan hoef je die van te voren niet eens te schillen.

TIP: Wil je toch iets van vlees of kaas in je soep dan kun je vlak voor het serveren eventueel gerookte spekjes of verkruimelde feta toevoegen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
- 1 pompoen (Hokkaido)
- 1 zoete aardappel
- 2 st bleekselderij
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 st prei
- 1 el paprikapoeder (zoet)
- 1 el kurkuma
- pezo
- 2 liter kippenbouillon (of groentebouillon)
- olijfolie
- 250 ml room
- peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verhit wat olie in een soeppan en fruit hierin de fijngesneden ui, knoflook en bleekselderij.
- Schrob de pompoen schoon haal het binnenste eruit en snij in stukjes en doe dit erbij in de pan, schep alles goed door elkaar.
- Schil de aardappel en snij in stukjes, snij de prei in ringen, was en laat uitlekken en voeg dit toe in de pan en schep alles weer door elkaar.
- Voeg paprikapoeder, kurkuma en pezo toe en schep het weer door elkaar.
- Voeg de bouillon toe en laat het geheel een half uurtje zachtjes koken, of net zolang totdat de pompoen zacht is, pureer het geheel met een staafmixer.
- Voeg de room toe en draai de hittebron uit.
- Garneer met fijngeknipte peterselie en een paar druppeltjes room.
- Optioneel: voeg eventueel wat uitgebakken spekjes of wat verkruimelde feta toe om de soep wat meer "body" te geven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten