Macaroni met ham, roomkaas en witloof
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Macaroni met kaas en ham is altijd een goed idee. Snel klaar en geliefd bij de jong en oud, voeg er witloof aan toe voor meer smaak en meer voedingsstoffen.
Bereidingswijze
-Kook de macaroni gaar volgens de instructies op de verpakking.
-Verwijder de harde onderkant van het witloof. Spoel de stronken af en snijd in dunne reepjes.
-Smelt de boter in een pan en bak het witloof goudbruin en gaar.
-Voeg de ham toe en bak ze een minuutje mee.
-Giet de macaroni af en behoud een kopje van het pastawater.
-Doe de macaroni, het witloof en de ham samen in een grote pot.
-Voeg de roomkaas toe en meng tot de kaas gesmolten is. Leng de saus eventueel aan met wat van het pastawater, voor een gladdere saus en goede binding.
-Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.
-Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Bron
lekker van bij ons