Pizza met witloof

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Pizza met witloof

    Pizza met witloof

    Pizza met witloof

Experimenteer jij graag met pizzatoppings? Dan is dit recept voor pizza met witloof iets voor jou. Gesmaakt door jong en oud!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
1 vel bladerdeeg
2 stronken witloof
150 g champignons
100 g spekblokjes
200 g kruidenkaas
1/2 ui
rucola
bakboter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 220°C
-Snijd de ui in reepjes en champignons in vier.
-Bak de spekblokjes in een bakpan.
-Laat de spekblokjes uitlekken op huishoudpapier en bak in dezelfde pan de champignons samen met de ui, voeg ev. extra bakboter toe.
-Rol het deeg open op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes wat om en prik met een vork gaatjes in de bodem.
-Plaats de bakplaat 5 minuten in de oven.
-Snijd het witloof in de lengte en verwijder de harde kern.
-Besmeer de bodem van de pizza met wat kruidenkaas en beleg met het witloof, spek, ui en champignons. Voeg nog enkele toefjes kruidenkaas toe.
-Plaats 25 minuten in de oven.
-Werk af met rucola en serveer onmiddellijk.

Bron

Witloof pizza

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten