Pizza met witloof
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Experimenteer jij graag met pizzatoppings? Dan is dit recept voor pizza met witloof iets voor jou. Gesmaakt door jong en oud!
Ingrediënten 2 recipe.people
1 vel bladerdeeg2 stronken witloof
150 g champignons
100 g spekblokjes
200 g kruidenkaas
1/2 ui
rucola
bakboter
Benodigdheden
bakpapierBereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 220°C
-Snijd de ui in reepjes en champignons in vier.
-Bak de spekblokjes in een bakpan.
-Laat de spekblokjes uitlekken op huishoudpapier en bak in dezelfde pan de champignons samen met de ui, voeg ev. extra bakboter toe.
-Rol het deeg open op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes wat om en prik met een vork gaatjes in de bodem.
-Plaats de bakplaat 5 minuten in de oven.
-Snijd het witloof in de lengte en verwijder de harde kern.
-Besmeer de bodem van de pizza met wat kruidenkaas en beleg met het witloof, spek, ui en champignons. Voeg nog enkele toefjes kruidenkaas toe.
-Plaats 25 minuten in de oven.
-Werk af met rucola en serveer onmiddellijk.
Bron
Witloof pizza