Kipfilet met mosterdsausje en witloof

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Kipfilet met mosterdsausje en witloof

    Kipfilet met mosterdsausje en witloof

    Kipfilet met mosterdsausje en witloof

Op zoek naar een gemakkelijk maar toch smaakvol gerecht? Kipfilet met gestoofd witloof en een mosterdsausje. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
8 stronken witloof
peper
zout
nootmuskaat
4 kipfilets
200 ml room
1 el graantjes mosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Spoel het witloof goed. Verwijder de harde onderkant van de stronken en snijd ze doormidden, in de lengte.
Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan en schik er de witloofstronkjes in. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Bak het witloof enkele minuten goed aan en plaats het deksel op de braadpan. Laat rustig garen, op een laag vuur voor ongeveer 25 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe.
-Kruid ondertussen de kipfilets met peper en zout en bak goudbruin in een hete pan. Draai dan het vuur wat lager en laat de filets rustig verder bakken in ongeveer 7 - 8 minuten, afhankelijk van de dikte.
- Haal de kipfilets uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Blus de pan met de room. Draai het vuur hoger zodat de saus kan inkoken. Voeg de mosterd toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Proef en kruid eventueel met peper en zout.

Serveer het gestoofde witloof met de kipfilets en de mosterdsaus.

Bron

lekker van bij ons

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten