Hamburger met champignons en spiegeleitje

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Hamburger met champignons en spiegeleitje

    Hamburger met champignons en spiegeleitje

    Hamburger met champignons en spiegeleitje

Makkelijk en super lekkere burger 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 hamburgerbroodjes
4 hamburgers
1 rode ui (in ringen)
250 gram champignons
handvol waterkers
4 eieren
4 eetlepels barbecuesaus
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de rode ajuin glazig in boter. Leg ze even apart in een kommetje zodat ze warm blijven. Bak vervolgens de champignons bruin in boter.

Vet de hamburgers in met olijfolie en bak ze aan 1 kant goudbruin. * Keer ze na 3 à 5 minuten om en bak ook deze kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

Snijd de broodjes door en leg de gesneden kant even in de pan. Maak je liever zelf je briochebroodjes? Die maak je super gemakkelijk zelf.

Bak ondertussen de spiegeleitjes en kruid met peper & zout.

Besmeer de broodjes met de barbecuesaus, leg er telkens de gebakken ui, een hamburger, de gebakken champignons, een beetje waterkers en het spiegelei op.

Serveer met een heerlijke homemade coleslaw, loaded potato wedges of zoete aardappelfrietjes.

Bron

Spar

Serveertip

*De ultieme tip om elke keer perfecte, goudbruine burgers te bakken:
Draai elke hamburger maar 1 keer om én doe dit op het juiste moment. Van het moment dat hij niet blijft plakken aan een zijde, kan je hem omkeren. Reken op 3 à 5 minuten per kant.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten