Saucisse de la maison

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

  • Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

  • Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

  • Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

  • Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

  • Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

  • Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

  • Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

    Saucisse de la maison

Ik ontdekte nog 2 gekruide rundersaucijzen in de diepvries, die met rasse schreden de houdbaarheidsdatum aan het benaderen waren. Ik besloot om ze in stukjes te snijden en ze in een smaakvolle licht romige tomatensaus met pasta op te dienen. Een rauwkostsalade erbij. Heerlijk.  

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
120 gram linguine of andere lange pasta
2 gekruide rundersaucijs
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 flinke theelepel tijm
1 el olijfolie
1 blik gepelde tomaten . De tomaten in stukjes gesneden.
½ tl mild paprikapoeder
½ tl pikant paprikapoeder
½ el basterdsuiker
scheutje koksroom
scheutje droge witte wijn ( optie)
1 maggiblokje
peper en zout naar smaak
gesnipperde bieslook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de saucijzen in stukjes van circa 2 à 3 cm.
Verhit de olie in een pan en bak de stukjes saucijs in circa 3 minuten rondom lichtjes bruin. Haal ze uit de pan en zet ze op een bord onder aluminiumfolie apart .
Fruit de gesnipperde ui en de knoflook, de tijm, paprikapoeder en peper en zout enkele minuten in het overgebleven vet. Blus met de wijn.
Kook ondertussen de gekozen pasta volgens de beschrijving in water met een maggiblokje gaar.

Roer alles goed door en voeg de gepelde tomaten met wat van het sap toe. Laat zachtjes pruttelend in enkele minuten indikken .

Leg de stukjes saucijs erbij in de pan en laat deze in ongeveer 10 minuten garen. Voeg eventueel nog wat vocht van de tomaten toe als het geheel te droog wordt. Verdeel de pasta over 2 borden en verdeel er het mengsel van de pan met de saucijs eroverheen. Bestrooi met wat verse bieslook.












Serveertip

Serveer met een lekkere gemengde rauwkost salade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten