Curry met kreeft en jasmijnrijst
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijk gerecht uit Sri-Lanka
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg Gesneden kreeft met schaal, of het vlees in stukjes150 g Uiringen
10 g Gember
3 g Kardemom
20 g Knoflook in schijfjes
10 g Gehydrateerde mosterdzaden
2 Groene chilipepers in plakken
100 g Tomaten in plakken
200 g Kokosmelk
3 g Chilipoeder
5 g kerriepoeder (Madras)
800 g Jasmijnrijst
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote koekenpan
-Doe de ui, knoflook, gember, groene chilipeper, currybladeren, kruidnagel en kardemom in de pan en bak ze lichtbruin.
-Voeg het chilipoeder en de kurkuma toe en bak het geheel gaar.
-Voeg daarna de plakken tomaten toe en roer het geheel goed om.
-Voeg dan de kreeft toe en roerbak alle ingrediënten gedurende 5 minuten goed door.
-Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel tot het zacht is.
-Voeg het kerriepoeder, de tamarinde, zout en peper toe om het op smaak te brengen.
-Voeg ten slotte de mosterd toe en roer het geheel goed om. Zet het vuur uit.
SERVEREN
-Leg de rijst in een diep bord, daarover de gepelde kreeft, kleine stukjes verse tomaat en de gesneden koriander.
-Als u het spannend wilt maken, mengt u ongezoete yoghurt met koriander en chilipeper en schenkt u dit over de rijst.
Bron
RIU