Thieboudienne

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Thieboudienne

    Thieboudienne

    Thieboudienne

Een typisch visgerecht uit Senegal . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
700 gr zeebaars of grote dorado
1000 gr rijst
125 g Wortels
250 gr Kool
125 gr Pompoen
125 gr Aubergine
250 gr Tomatensaus
125 gr Yucca
100 gr Ui
25 g Knoflook
80 gr Tomaten
80 gr Rode paprika
80 gr Groene paprika
175 cl Olie
50 g Peterselie
2 Laurierbladeren
120 g Tamarinde
Zout , Zwarte peper , Spaanse pepers naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de knoflook, Spaanse pepers, zout, peterselie en ui fijn en meng ze.
-Marineer de vis door kleine sneetjes in de filet te maken en het mengsel eraan toe te voegen. Zet het apart. Snijd alle groenten in grote stukken om ze te bakken.
-Doe olie in een stoofpan, fruit de ui, voeg de vis en de laurierbladeren toe en laat het geheel stoven. Snijd de tomaten in vieren en voeg ze toe, voeg water toe en breng het geheel aan de kook.
-Voeg de groenten, wortels, paprika, yucca, aubergine, kool en tot slot de pompoen toe.
-Giet de groenten en de vis af als ze gaar zijn en bewaar het kookvocht.
-Voeg de rijst toe aan het kookvocht, breng het geheel op smaak en laat het koken.
-Serveer de rijst op een schaal, voeg de saus toe en leg de groenten en de vis ernaast.

Bron

Riu

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten