Udonnoedels met sesam, spinazie en ei

  • Japans, Vegetarisch
  • 20-30 min.

Vegaziatisch

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
udonnoedels 300 g
sesam-sojawoksaus 175 ml
eieren 4
spinazie 400 g
kastanjechampignons 400 g
bosui 1 bosje
sesamzaadjes 2 tl

verder: 3 el olijfolie, 3 teentjes knoflook, zwarte peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de udonnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af. Pel de knoflook en hak fijn. Snij de bosui in ringetjes.

Stap 2

Breng een steelpannetje met water en een flinke snuf zout aan de kook en voeg de eieren toe aan de pan zodra het water kookt. Kook de eieren 5 minuten voor een zachtgekookt ei.

Stap 3

Maak de kastanjechampignons schoon en haal de onderkant eraf – je hoeft ze verder niet te snijden. Verhit vervolgens 1 eetlepel olie in een wokpan en bak de kastanjechampignons op hoog vuur tot ze mooi bruin zijn, ongeveer 2,5 minuut per zijde. Schenk de sesam-sojawoksaus bij de kastanjechampignons in de pan en roer de udonnoedels erdoorheen. Verwarm nog 1 minuut door.

Stap 4

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere wokpan en bak hierin de knoflook 1 minuut. Voeg dan ook de spinazie toe en bak deze samen met de knoflook en de sesamzaadjes totdat de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snij voorzichtig doormidden.

Stap 5

Verdeel de noedels over diepe borden. Maak af met de knoflookspinazie en de zachtgekookte eitjes. Garneer met bosui.

Bron

Picnic

Serveertip

Voeg voor extra groenten gesneden paksoi toe tijdens stap 3. Liever wat extra vezels? Vervang de noedels door volkoren noedels.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Bikert avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten