Gouden roomsoep
- Amerikaans, Soep
- 60-120 min.
Deze romige soep met kurkuma, bloemkool en cashewnoten. Afgemaakt met krokante kikkererwten is makkelijk en super lekker
Ingrediënten 6 recipe.people
2 eetlepels olijfolieeen halve ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
200 g bloemkool
200 g cashewnoten
1 eetlepel kurkuma –
circa 1,5 liter water
2 theelepels zout
een scheutje citroensap
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een diepe soeppan. Voeg de ui, knoflook, bloemkool, cashewnoten en kurkuma toe. Bak gedurende 10 minuten of tot zeer geurig.
- Voeg het water toe (ik begin meestal met 4 kopjes) en zout. Laat sudderen tot het zacht is.
- Breng de soep over in een blender en mix tot een romige consistentie. Het is het beste om dit in gedeelten te doen.
Voor de gekruide kikkererwten-topping:
- laat 2 blikken kikkererwten van circa 430 g uitlekken en spoel ze af. Spreid ze uit op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi kikkererwten met een laagje komijn, gerookte paprika, kurkuma, zout en/of een andere kruidencombinatie die je wilt. Besprenkel met olijfolie. Roer direct in de pan en bak dan 30-40 minuten of tot het half knapperig is.
- Keer terug naar de soeppan en voeg extra water toe (de resterende 2-3 kopjes) als je het moet verdunnen.
- eventueel op smaak brengen met meer zout en een scheutje citroensap.
- bestrooien met gekruide kikkererwten en peterselie en olijfolie