Gouden roomsoep

  • Amerikaans, Soep
  • 60-120 min.
  • Gouden roomsoep

    Gouden roomsoep

    Gouden roomsoep

Deze romige soep met kurkuma, bloemkool en cashewnoten. Afgemaakt met krokante kikkererwten is makkelijk en super lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
2 eetlepels olijfolie
een halve ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
200 g bloemkool
200 g cashewnoten
1 eetlepel kurkuma
circa 1,5 liter water
2 theelepels zout
een scheutje citroensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit de olie in een diepe soeppan. Voeg de ui, knoflook, bloemkool, cashewnoten en kurkuma toe. Bak gedurende 10 minuten of tot zeer geurig.
- Voeg het water toe (ik begin meestal met 4 kopjes) en zout. Laat sudderen tot het zacht is.
- Breng de soep over in een blender en mix tot een romige consistentie. Het is het beste om dit in gedeelten te doen.
Voor de gekruide kikkererwten-topping:
- laat 2 blikken kikkererwten van circa 430 g uitlekken en spoel ze af. Spreid ze uit op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi kikkererwten met een laagje komijn, gerookte paprika, kurkuma, zout en/of een andere kruidencombinatie die je wilt. Besprenkel met olijfolie. Roer direct in de pan en bak dan 30-40 minuten of tot het half knapperig is.
- Keer terug naar de soeppan en voeg extra water toe (de resterende 2-3 kopjes) als je het moet verdunnen.
- eventueel op smaak brengen met meer zout en een scheutje citroensap.
- bestrooien met gekruide kikkererwten en peterselie en olijfolie

Bron

pinterest

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten