Sappige Lucy Burger
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een favoriet uit het Midwesten van de USA
Ingrediënten 6 recipe.people
1 kg rundergehakt50 g gemalen colby jack kaas
zout en peper, naar smaak
Toppings naar keuze ( ketchup-mayo-gebakken ui of gedroogde ui....)
6 hamburgerbroodjes
Bereidingswijze
-Kruid het rundergehakt goed met zout en peper, gebruik ongeveer 1 theelepel zout en peper per stuk en meng goed met je handen.
- Neem ongeveer 160 g rauw rundergehakt en splits in tweeën. Maak dunne pasteitjes van het rundvlees, neem een flinke snuf kaas en leg deze in het midden van een van de stukken vlees. Bedek de kaas met het andere pasteitje en sluit de randen van de twee pasteitjes aan elkaar met de tanden van een vork. Herhaal dit voor de rest van het vlees en de kaas.
-Verhit een grillpan op hoog vuur en schroei aan beide kanten een minuut dicht. Draai de temperatuur naar medium en laat koken tot de gewenste temperatuur. Voor medium, ongeveer 5 minuten; medium-goed, 6-7 minuten.
-Laat de burger 3 minuten rusten, anders wordt de kaas gloeiend heet.
Serveer dan met je favoriete toppings op broodjes.