Blinde vinken met whiskeysaus en puree

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Blinde vinken met whiskeysaus en puree

    Blinde vinken met whiskeysaus en puree

    Blinde vinken met whiskeysaus en puree

Heerlijk gerecht , en makkelijk te bereiden 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen
4 blinde vinken
1 rode paprika, in reepjes
1 groene paprika, in reepjes
350 ml room
1 tl paprikapoeder
1 flinke scheut whisky
4 el barbecuesaus
1 tl mosterd
peper - zout - nootmuskaat
boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en zet ze onder in een grote pot met gezouten water. Kook gaar.

Bak de blinde vinken in een klontje boter in een pan op het vuur. Haal het vlees uit de pan en houd warm.

Schep de reepjes paprika in de pan van het vlees en bak ze gedurende enkele minuten tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de room, het paprikapoeder, de whisky, de barbecuesaus en de mosterd toe. Roer alles goed onder mekaar en laat de saus lichtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn tot puree. Voeg nog een klontje boter toe voor de smeuïgheid en breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Serveren:

Schep op elk bord een flinke lepel aardappelpuree. Schik er een blinde vink naast en overgiet met de saus alvorens te serveren.

Bron

njam

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten