Varkensfilet met een zacht romige mosterdsaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit gerecht komt uit de serie A LA CARTE en bevat een aantal heerlijke en eenvoudig te bereiden vleesgerechten. Een AGVtje maar met een extraatje. Officieel heet dit gerecht : Filets de porc à la Dijonnaise . Lekker met een glaasje Brouilly of een Fleurie.
Ingrediënten 2 personen
2 varkensfilet van elk 200 gram2 sjalotten heel fijn gesnipperd
1 klein teentje knoflook heel fijn gesnipperd
75 ml slag of kookroom
2 el extra vierge olijfolie
1 el mosterd naar keuze( Limburgse)( Dijon)
klein kneepje vers citroensap
1/2 tl bonenkruid( of rozemarijn)
versgemalen peper en zout naar smaak
Benodigdheden
pan, oven snijplank, mesBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden. Bestrooi de filets met peper en zout naar smaak. Verhit de olijfolie en bak de filets 5 minuten aan elke kant . Leg ze op een bord en houd ze warm in de oven .
Roer de room, mosterd en het citroensap door elkaar. Fruit de sjalotjes en de knoflook enkele minuten in het overgebleven vet van de varkensfilets. Voeg er het mosterd / roommengsel aan toe en laat 4 minuten zachtjes af en toe roerend pruttelen.
Verdeel de saus over de filets en serveer meteen.
Bron
Uit het boekje De allerbeste vleesrecepten eigen tekst en foto.
Serveertip
Lekker met gebakken minikrieltjes en een gemengde salade.