Grootmoeders suiker/azijntaart uit Texas
- Amerikaans, Nagerecht
- 60-120 min.
Deze historische taart is al vele generaties in vele families in Texas
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 225°C.
-Klop suiker, bloem en nootmuskaat door elkaar en zet opzij.
-Rol op een licht met bloem bestoven oppervlak een derde van het taartdeeg uit tot een dunne cirkel ; gesneden in stroken van 4 cm x2cm.
-Laag een diepe geëmailleerde gietijzeren koekenpan of ovenvaste braadpan met de helft van de reepjes; bestrooi met de helft van het suikermengsel. Bestrijk met de helft van de boter. Herhaal suiker- en boterlagen.
-rol de resterende tweederde van het taartdeeg uit tot een dunne cirkel en leg over de vulling en druk tegen de zijkanten van de koekenpan of braadpan.
-Knip een gleuf in de bovenkant.
-Voeg azijn toe aan heet water; en giet het azijnmengsel langzaam door de spleet. Vloeistof kan door de korst omhoog borrelen; dit is normaal.
-Om gemorst voedsel op te vangen, bekleedt u een ovenrek met folie.
-Bak tot de korst goudbruin is, ongeveer 1 uur. Bedek de rand indien nodig de laatste 15-20 minuten losjes met folie om te bruin worden te voorkomen. Folie verwijderen. Koel op een rooster.