Grootmoeders suiker/azijntaart uit Texas

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Grootmoeders suiker/azijntaart uit Texas

    Grootmoeders suiker/azijntaart uit Texas

    Grootmoeders suiker/azijntaart uit Texas

Deze historische taart is al vele generaties in vele families in Texas

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
400 g suiker
3 eetlepels bloem voor alle doeleinden
1/4 tot 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
Gebak voor taart met dubbele bodem
100 g boter, in blokjes
15 cl witte azijn
1 liter heet water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 225°C.
-Klop suiker, bloem en nootmuskaat door elkaar en zet opzij.
-Rol op een licht met bloem bestoven oppervlak een derde van het taartdeeg uit tot een dunne cirkel ; gesneden in stroken van 4 cm x2cm.
-Laag een diepe geëmailleerde gietijzeren koekenpan of ovenvaste braadpan met de helft van de reepjes; bestrooi met de helft van het suikermengsel. Bestrijk met de helft van de boter. Herhaal suiker- en boterlagen.
-rol de resterende tweederde van het taartdeeg uit tot een dunne cirkel en leg over de vulling en druk tegen de zijkanten van de koekenpan of braadpan.
-Knip een gleuf in de bovenkant.
-Voeg azijn toe aan heet water; en giet het azijnmengsel langzaam door de spleet. Vloeistof kan door de korst omhoog borrelen; dit is normaal.
-Om gemorst voedsel op te vangen, bekleedt u een ovenrek met folie.
-Bak tot de korst goudbruin is, ongeveer 1 uur. Bedek de rand indien nodig de laatste 15-20 minuten losjes met folie om te bruin worden te voorkomen. Folie verwijderen. Koel op een rooster.

Bron

pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten