Het Cajun-varkensvlees van grootmoeder

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Het  Cajun-varkensvlees van grootmoeder

    Het Cajun-varkensvlees van grootmoeder

    Het Cajun-varkensvlees van grootmoeder

De oma van Tonya Cline uit Ohio maakte dit altijd voor haar  familie bij speciale gelegenheden. Deze heerlijke traditie zet zij maar al te graag graag voort. 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

1 gebraden varkenslende zonder botten ( circa 2 kg )
1 kleine ui
1 selderijrib
1 kleine groene paprika
3 eetlepels boter
3 teentjes knoflook, gehakt
2 theelepels gedroogde tijm
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel elk zout, witte peper en peper
1/2 theelepel gemalen mosterd
1/2 theelepel hete pepersaus
2 eetlepels maizena
2 eetlepels koud water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Hak groenten fijn. Fruit de groenten in een grote koekenpan in boter tot ze gaar zijn. Voeg knoflook toe; kook 1 minuut langer. Roer de kruiden en pepersaus erdoor.
-Snijd verschillende spleten in het gebraad tot op 1,5 cm van de bodem.
-Plaats in een slowcooker. Lepel het uienmengsel tussen de sleuven en over het vlees. Dek af en kook op laag gedurende 6-8 uur of tot het varkensvlees zacht is.
-Breng gebraad over naar een serveerschaal; hou warm.
-Zeef kookvocht en giet het in een kleine steelpan. Meng maizena en water tot een gladde massa; roer door de pan. Aan de kook brengen; kook en roer tot het ingedikt is, ongeveer 2 minuten.

Serveer de saus met het gebraden vlees.

Bron

pinterest - chef = Tonya Cline

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten