Het Cajun-varkensvlees van grootmoeder
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
De oma van Tonya Cline uit Ohio maakte dit altijd voor haar familie bij speciale gelegenheden. Deze heerlijke traditie zet zij maar al te graag graag voort.
Ingrediënten 6 recipe.people
1 gebraden varkenslende zonder botten ( circa 2 kg )
1 kleine ui
1 selderijrib
1 kleine groene paprika
3 eetlepels boter
3 teentjes knoflook, gehakt
2 theelepels gedroogde tijm
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel elk zout, witte peper en peper
1/2 theelepel gemalen mosterd
1/2 theelepel hete pepersaus
2 eetlepels maizena
2 eetlepels koud water
Bereidingswijze
-Hak groenten fijn. Fruit de groenten in een grote koekenpan in boter tot ze gaar zijn. Voeg knoflook toe; kook 1 minuut langer. Roer de kruiden en pepersaus erdoor.
-Snijd verschillende spleten in het gebraad tot op 1,5 cm van de bodem.
-Plaats in een slowcooker. Lepel het uienmengsel tussen de sleuven en over het vlees. Dek af en kook op laag gedurende 6-8 uur of tot het varkensvlees zacht is.
-Breng gebraad over naar een serveerschaal; hou warm.
-Zeef kookvocht en giet het in een kleine steelpan. Meng maizena en water tot een gladde massa; roer door de pan. Aan de kook brengen; kook en roer tot het ingedikt is, ongeveer 2 minuten.
Serveer de saus met het gebraden vlees.
Bron
pinterest - chef = Tonya Cline