Grootmoeders erwtensoep

  • Amerikaans, Soep
  • 60-120 min.
  • Grootmoeders erwtensoep

    Grootmoeders erwtensoep

    Grootmoeders erwtensoep

Het recept voor erwtensoep van de grootmoeder  was favoriet bij het hele gezin. Wat het anders maakt dan alle andere erwtensoepen , is de toevoeging van hele erwten, spaetzle-achtige "dumplings" en worst. Probeer het een keer en je zult verslaafd zijn. -

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 g gedroogde hele erwten
250 g gedroogde groene spliterwten
1 vlezig hambot
3 liter water
1 grote ui, gesnipperd
1 middelgrote wortel, gehakt
2 selderijribben, in stukjes gesneden
100 g gehakte selderijblaadjes
1 theelepel bouquet garni (gemengde kruiden)
1 eetlepel gehakte verse peterselie
1 laurierblad
1 theelepel zout
1/4 theelepel peper
2 rookworsten in stukken gesneden
Spaetzle-knoedels:
200 g bloem voor alle doeleinden
8 cl water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Bedek erwten met water en laat een nacht weken. Giet af, spoel af en plaats in grote pot.
-Voeg hambot, water en resterende soepingrediënten toe behalve worst en knoedels. Aan de kook brengen.
-Verminder hitte; dek af en laat 2 tot 2-1/2 uur sudderen.
-Verwijder hambot en mager vet. Verwijder vlees van bot; Dobbelsteen. Voeg ham en, rookworst toe aan de pan.
-Doe voor dumplings de bloem in een kleine kom. Maak een kuiltje in het midden van de bloem; voeg ei en water toe en roer tot een gladde massa.
-Plaats een vergiet met gaten over sudderende soep; doe het deeg in het vergiet en druk het aan met een houten lepel. Kook, onafgedekt, 10-15 minuten. Gooi het laurierblad weg.

Bron

pinterest - chef = carole Talcoth

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten