Grootmoeders erwtensoep
- Amerikaans, Soep
- 60-120 min.
Het recept voor erwtensoep van de grootmoeder was favoriet bij het hele gezin. Wat het anders maakt dan alle andere erwtensoepen , is de toevoeging van hele erwten, spaetzle-achtige "dumplings" en worst. Probeer het een keer en je zult verslaafd zijn. -
Ingrediënten 6 recipe.people
250 g gedroogde hele erwten250 g gedroogde groene spliterwten
1 vlezig hambot
3 liter water
1 grote ui, gesnipperd
1 middelgrote wortel, gehakt
2 selderijribben, in stukjes gesneden
100 g gehakte selderijblaadjes
1 theelepel bouquet garni (gemengde kruiden)
1 eetlepel gehakte verse peterselie
1 laurierblad
1 theelepel zout
1/4 theelepel peper
2 rookworsten in stukken gesneden
Spaetzle-knoedels:
200 g bloem voor alle doeleinden
8 cl water
Bereidingswijze
-Bedek erwten met water en laat een nacht weken. Giet af, spoel af en plaats in grote pot.
-Voeg hambot, water en resterende soepingrediënten toe behalve worst en knoedels. Aan de kook brengen.
-Verminder hitte; dek af en laat 2 tot 2-1/2 uur sudderen.
-Verwijder hambot en mager vet. Verwijder vlees van bot; Dobbelsteen. Voeg ham en, rookworst toe aan de pan.
-Doe voor dumplings de bloem in een kleine kom. Maak een kuiltje in het midden van de bloem; voeg ei en water toe en roer tot een gladde massa.
-Plaats een vergiet met gaten over sudderende soep; doe het deeg in het vergiet en druk het aan met een houten lepel. Kook, onafgedekt, 10-15 minuten. Gooi het laurierblad weg.
Bron
pinterest - chef = carole Talcoth