zoeteaardappel wortelzoep
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
van dat ben ik met veel dingen aan het uitproberen en naar eigen smaak te maken,maar soms hou ik het ook zoals ik het tegen kom. zo ook met dit recept. toch probeer ik ook mijn eigen gevoel te volgen en op een andere manier te maken
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g zoete aardappelen250 g winterpeen
1 ui
1 teen knoflook
2 el olijfolie
150 g gerookte reepjes bacon
1 groentebouillonblokje
1 desem baguette wit (afbak)
50 g ongezouten amandelen
1 el ketjap manis
400 ml kokosmelk
1 grillpan
1 bakpapier
Bereidingswijze
Was de ongeschilde aardappelen en de wortelen. Snijd de aardappelen en wortels in stukken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit in een (soep)pan de olie. Bak de baconreepjes 3 min. Schep ze uit de pan.
Fruit in het bakvet de ui en knoflook 1 min. Schep de aardappel en wortel erdoor. Voeg 1 L water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook de zoete aardappel en wortel op matig vuur in 15 min. gaar.
Verhit de grillpan. Snijd het stokbrood in lange schuine repen. Gril het brood in porties in 1-2 min. per kant knapperig.
Hak de amandelen grof. Rooster ze 2 min. op hoog vuur. Schep ze regelmatig om. Draai het vuur laag. Voeg de ketjap toe en schep de amandelen erdoor. Verwarm nog 1 min. tot de ketjap aan de amandelen 'plakt'. Schud de amandelen op het bakpapier en laat ze afkoelen.
Voeg de kokosmelk aan de soep toe. Haal de soep van het vuur en pureer hem met de staafmixer. Verwarm de soep nog 1 min. en breng op smaak met peper.
Schep de soep in 4 kommen. Bestrooi met de baconreepjes en ketjapamandelen en leg het gegrilde brood op de kommen.
Bron
jumbo recepten