My Mary
- Belgisch, Alcoholische dranken
- 0-10 min.
Een creatie van Manuel Wouters.
Gebaseerd op de famous Mary , spiced up met graanmosterd en vermouth , een pittige combinatie zonder te veel alcohol. De komkommer zorgt voor voor een aparte smaaksensatie. Deze longdrink creëerde ik voor het eerst voor een aantal schotten op cruise naar Spitsbergen die graag erg pikante Bloody Mary's dronken. Tijd voor iets anders , zei ik en toverde 'My Mary'. My kind of drink.
Ingrediënten 1 recipe.people
4,5 cl Nolly prat droge vermouthtomatensap
6 druppels worcestershiresaus
4 druppels tabasco
vers gemalen peper
1 mespuntje selderzout
1 cocktaillepel graanmosterd
6 stukjes komkommer (zo groot als een klontje)
12 tal ijsblokjes
1 plakje komkommer
Benodigdheden
collinsglas - maatbeker - Boston shaker - cocktaillepel - roerstaafjeBereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een met ijs gevuld mixglas. Sluit de Boston shaker en rol van liks naar rechts , het is niet de bedoeling van te shaken. Door rustig te rollen zullen alle ingrediënten goed mixen zonder dat er zich luchtbelletjes vormen en schuim zal ontstaan. Deze techniek noemt men 'rolling'.
Strain in een met ijsblokjes gevuld collinsglas . Werk af met komkommer en serveer met een roerstaafje.
Bron
The Art of Making cocktails/Manuel Wouters