Pasta Saint- Tropez
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ooit kreeg ik bij aankoop van een kaasje of kuipje Boursin het boekje : “ Kookboek Bijzonder Boursin ” cadeau. Ik koos uit dit boekje voor vandaag een heerlijk en snel gerecht met slechts 5 ingrediënten, pasta, boursin, gerookte kipfilet, cherrytomaatjes en rucola. Deze laatste heb ik vervangen voor veldsla, omdat mijn man niet zo van rucola houdt. Waarom dit gerecht de titel draagt : “ Pasta Saint- Tropez “ is voor mij een raadsel. Iets is zeker, het is erg lekker en bovendien nog snel klaar ook.
Ingrediënten 2 personen
120-150 gram penne of pasta naar keuze
1 gerookte kipfilet in dunne reepjes gesneden( circa 200 gram)
40 gram rucola ( ik had veldsla)
1 kuipje Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden.
100 gram cherrytomaatjes gehalveerd
Benodigdheden
pan, snijplank en mesBereidingswijze
Kook de pasta naar keuze volgens de beschrijving gaar in water met zout of in een half bouillonblokje kip met minder zout.
Verwarm de reepjes kipfilet in een anti aanbakpan ( niet bakken ) en voeg de gehalveerde tomaatjes toe. Voeg dan de boursin Cuisine toe en warm alles goed door en breng op smaak met peper uit de molen .
Giet de pasta af en verdeel over 2 ( voorverwarmde ) borden . Schep er het kipmengsel bovenop en verdeel er gewassen rucola of veldsla over. Klaar is je snelle slanke pasta.
Bron
Zie bij de beschrijving boven
Serveertip
Serveer eventueel met wat extra salade.