Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

    Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

    Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

  • Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

    Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

    Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

  • Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

    Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

    Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

  • Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

    Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

    Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

  • Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

    Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

    Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

De groente en de vis worden zachtjes in visbouillon gaar gekookt. Vervolgens maak je een roux, die geblust wordt met wat visbouillon. Heerlijk met de room en kerrie. Rijst erbij in een apart kommetje, zodat je al smullend steeds wat rijst aan je vispotje kunt toevoegen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram visfilet bijvoorbeeld ( roodbaars, zalm, kabeljauw)
handje sperziebonen schoon in stukjes
15 cm prei schoon in halve ringen
handje peultjes gerist in schuine stukjes
1 el citroensap
1 tomaat ontveld in stukjes
1 el boter
1 el bloem
kerriepoeder naar smaak
½ blok visbouillon
100 ml kookroom
peper en zout naar smaak
250 ml water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, pannen , garde

Bereidingswijze

Dep de vis droog en sprenkel er citroensap over.

Breng water met het halve visbouillonblokje aan de kook, voeg de vis, prei, sperziebonen en de peultjes toe en laat dit geheel op een zacht vuurtje 8 minuten koken.


Maak dan een roux. Smelt daarvoor de boter in een pan en roer er de bloem doorheen. Laat even bakken en blus met wat vis/groentebouillon uit de pan. Voeg naar smaak kerriepoeder toe en roer alles door. Voeg de tomaatstukjes toe. Vervolgens rest van de bouillon met de vis en de groente . Voeg de room toe en roer voorzichtig door . Breng extra op smaak met peper en zout. Warm alles nog even goed door en serveer het vispotje in voorverwarmde kommen met rijst in een apart kommetje of met een knapperig broodje.

Serveertip

Blus de roux met een scheutje droge witte wijn.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten