SJAU AH TJOI (snel roergebakken ontkiemde boontjes)

  • Chinees, Bijgerecht
  • 0-10 min.

Dit gerecht kan als voorgerecht of als tussendoortje gegeten worden , maar meestal word het als bijgerecht gebruikt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el olie
3 teentjes knoflook , geperst
2 plakken gemberwortel
1/2 kg verse ontkiemde boontjes (taugé)
zout en versgemalen peper
1 el reuzel
1 1/2 el sojasaus
3 lente-uitjes , in stukken van 2 cm gesneden
1 1/2 tl sesamolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok pan

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok. Doe de knoflook en de gember erbij en bak die al roerend een paar seconden.
Voeg de ontkiemde boontjes toe en zout en peper ze naar smaak.
Wentel de boontjes steeds om , zodat ze overal met de olie in contact komen.
Voeg de reuzel , sojasaus en lente-uitjes toe.
Blijf alles nog 2 minuten onder voortdurend roeren , bakken boven een hoog vuur.
Giet de sesamolie erover uit en dien het warm op.

Bron

De Chinese keuken (kookboek)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten