SJAU AH TJOI (snel roergebakken ontkiemde boontjes)
- Chinees, Bijgerecht
- 0-10 min.
Dit gerecht kan als voorgerecht of als tussendoortje gegeten worden , maar meestal word het als bijgerecht gebruikt.
Ingrediënten 4 personen
3 el olie3 teentjes knoflook , geperst
2 plakken gemberwortel
1/2 kg verse ontkiemde boontjes (taugé)
zout en versgemalen peper
1 el reuzel
1 1/2 el sojasaus
3 lente-uitjes , in stukken van 2 cm gesneden
1 1/2 tl sesamolie
Benodigdheden
wok panBereidingswijze
Verhit de olie in een wok. Doe de knoflook en de gember erbij en bak die al roerend een paar seconden.
Voeg de ontkiemde boontjes toe en zout en peper ze naar smaak.
Wentel de boontjes steeds om , zodat ze overal met de olie in contact komen.
Voeg de reuzel , sojasaus en lente-uitjes toe.
Blijf alles nog 2 minuten onder voortdurend roeren , bakken boven een hoog vuur.
Giet de sesamolie erover uit en dien het warm op.
Bron
De Chinese keuken (kookboek)