NHAUG JOK FANG SI THEUNG (Tomatensoep met rundvlees)

  • Chinees, Soep
  • 20-30 min.

De favorite Chinese soep van mijn vrouw. Lekker en makkelijk te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olie
1 el sojasaus
snuifje peper
2 tl maïzena
10 g mager rundvlees , in dunne plakjes en in eenhapsbrokjes gesneden
1 el droge sherry
1,2 l kippenbouillon
2 tl zout
2 tomaten , gepeld en in stukken gehakt
2 losgeklopte eieren
1 el fijngehakte lente-uitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kommetje om te mengen - wok

Bereidingswijze

Meng de sherry met de sojasaus , peper en maïzena in een kommetje. Wentel het rundvlees goed door dit mengsel.
Verhit de olie in de wok. Voeg het vlees toe en braad het tot het gaat verkleuren.
Voeg de bouillon en het zout toe en breng alles aan de kook.
Doe de stukjes tomaten erbij.
Verminder de hitte en giet heel voorzichtig de losgeklopte eieren erbij , zonder te roeren , zodat het wolkjes worden , die op het oppervlak van de soep drijven.
Garneer de soep met fijngehakte lente-uitjes.
Warm op tafel serveren.

Bron

De Chinese keuken (kookboek)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten