Kippen/groentesoep met Chinese kool

  • Aziatisch, Soep
  • > 120 min.
  • Kippen/groentesoep met Chinese kool

    Kippen/groentesoep met Chinese kool

    Kippen/groentesoep met Chinese kool

  • Kippen/groentesoep met Chinese kool

    Kippen/groentesoep met Chinese kool

    Kippen/groentesoep met Chinese kool

  • Kippen/groentesoep met Chinese kool

    Kippen/groentesoep met Chinese kool

    Kippen/groentesoep met Chinese kool

  • Kippen/groentesoep met Chinese kool

    Kippen/groentesoep met Chinese kool

    Kippen/groentesoep met Chinese kool

  • Kippen/groentesoep met Chinese kool

    Kippen/groentesoep met Chinese kool

    Kippen/groentesoep met Chinese kool

  • Kippen/groentesoep met Chinese kool

    Kippen/groentesoep met Chinese kool

    Kippen/groentesoep met Chinese kool

Deze kippen en groentesoep is echt comfortfood en een uitstekende verwarmende soep tijdens winterse koude dagen als griep en verkoudheid op de loer liggen. Eigenlijk is deze soep niet alleen in de winter maar het hele jaar door heerlijk.

Let op: Ik heb hier een hete peper gebruikt, die ik in zijn geheel in de bouillon mee heb laten trekken en dat geeft genoeg pit aan de soep, haal deze er dus ook weer heel uit voordat je de groenten in de bouillon erbij doet.

TIP: Je kunt van deze soep een echte maaltijdsoep maken door en (rijst)noedels aan toe te voegen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- Chinese kool (halve of kleine, ongeveer 1000 gram)
- 1 à 2 kippenpoten of een soepkip
- 1 wortel
- 2 uien
- 1 paprika
- 1 prei
- 2 liter kippenbouillon (of meer) van tabletten
- stukje gember
- 1 stengel citroengras
- 1 pittige rode peper (ik had madame Jeanette)
- 2 tenen knoflook
- 2 koffielepels sesamolie
- 2 el ketjap
- 2 el rijstwijn
- 2 el vissaus
- 15 gram verse koriander
- optioneel: krokante uitjes om mee af te toppen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Trek bouillon van de kip, water met bouillontabletten, gember, citroengras, knoflook en peper.
- Na 1½ tot 2 uurtjes haal je de kip en de gember, citroengras, knoflook en peper eruit. Het vlees laat je afkoelen, haal je van de botten af en snij je in stukjes. Zet opzij.
- Snij de Chinese kool fijn, wortel, paprika, uien in stukjes en de prei in ringetjes en was alle groenten. Poets de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
- Voeg eerst de kool en de wortel toe aan de hete bouillon en schep alles goed door elkaar.
- Doe dan de ui, paprika en champignons erbij en schep weer alles door elkaar.
- Daarna doe je de prei erbij en laat je de groenten garen.
- Als laatste voeg je het gesneden vlees en de fijngesneden koriander toe en maak je de soep op smaak met sesamolie, ketjap, rijstwijn en vissaus.
- Optioneel; je kunt elke kop/bord met een beetje krokante uitjes garneren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten