Turkse Rode Linzensoep ( Kırmızı Mercimek Çorbası)

  • Turks, Soep
  • 20-30 min.
  • Turkse Rode Linzensoep ( Kırmızı Mercimek Çorbası)

    Turkse Rode Linzensoep ( Kırmızı Mercimek Çorbası)

    Turkse Rode Linzensoep ( Kırmızı Mercimek Çorbası)

Deze lekkere en voedzame soep met linzen, groenten en kruiden ......  is klaar in ongeveer 30 minuten!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
5 eetlepels extra vergine olijfolie
1 middelgrote gele ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt, verdeeld
2 tot 3 wortelen, geschild en in stukjes gesneden
1 middelgrote aardappel, geschild en in kleine blokjes of stukjes gesneden
zout
2 el eetlepels tomatenpuree
1,5 liter groentebouillon
2 theelepels Aleppo peper poeder ( of chilipoeder)
1 theelepel komijn
½ theelepel koriander
200 g rode linzen ( afgespoeld )
1 grote citroen, in partjes gesneden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verhit in een grote kookpot 2 eetlepels extra vergine olijfolie op middelhoog vuur tot het glinstert.
- Voeg de uien, 2 fijngehakte teentjes knoflook, wortels en aardappelen toe.
- Breng op smaak met een flinke scheut zout en kook, af en toe roerend, tot de groenten zacht zijn (ongeveer 5 tot 7 minuten).
-Voeg de tomatenpuree toe en meng om de groenten met de pasta te bedekken, voeg dan de bouillon, 1 theelepel Aleppopeper en de rest van de kruiden toe.
-Voeg de linzen toe en roer.
-Laat de soep 4 tot 5 minuten aan de kook komen, zet dan het vuur lager en dek de braadpan af met het deksel en laat een kleine opening.
-Laat de soep op de laagste stand ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen of tot de linzen en de groenten helemaal gaar zijn. (Controleer af en toe en roer de soep indien nodig. Als het te dik wordt, voeg dan een beetje meer groentebouillon toe, ongeveer 10 cl of meer).
-Haal de pan van het vuur en mix de soep voorzichtig met een staafmixer tot een gladde en romige soep.
-Verwarm tot slot ongeveer 3 eetlepels extra vierge olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de resterende Aleppo-peper en gehakte knoflook toe en bak kort tot de knoflook goudbruin is en de olie een rode tint heeft gekregen van de Aleppo-peper. Haal van het vuur en giet de opgewarmde olie over de soep.

Serveer met partjes citroen ernaast

Bron

pinterest - (Mediterranean dish) - chef = Suzy Karadsheh

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten