Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

    Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

    Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

  • Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

    Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

    Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

  • Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

    Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

    Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

  • Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

    Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

    Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

  • Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

    Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

    Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

  • Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

    Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

    Gebakken zalmfilets uit de oven met linguine en courgette

Een marinade van gesnipperde zongedroogde tomaatjes, peper en zout en olie, dat over de zalmfilets gewreven wordt en vervolgens verpakt in parmaham. Ik had deze niet en heb daarvoor in de plaats mager gerookt spek gebruikt. ( zie foto). Slechts 15 minuten in een oven van 200 graden. Ondertussen de pasta koken en de ui en de courgette lichtjes bakken en na 30 minuten kun je heerlijk tafelen.  

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 grote courgette
1 ½ el licht geroosterde pijnboompitten
120-150 gram linguine of andere lintpasta ( spaghetti/ tagliatelle)
1 kleine ui in dunne halve ringen
6 plakjes parmaham ( ik had gerookt spek)
4 zon gedroogde tomaatjes heel fijn gehakt
2 zalmfilets van circa 100 gram
1 el olijfolie
peper en zout uit de molen naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, pannen, kaasschaaf

Bereidingswijze

Was de courgette en schaaf deze met een kaasschaaf in dunne linten.

Meng de fijn gehakte zongedroogde tomaatjes met 1 el van de olie ( uit het potje) en peper en zout. Wrijf dit mengsel over de zalmfilets.

Wikkel er de parmaham omheen en leg de zalm in een ovenschaal. Zet voor 15 minuten( afhankelijk van de dikte) in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.


Kook ondertussen de gekozen pasta volgens de beschrijving op de verpakking gaar.

Bak ondertussen de ui en de courgette zachtjes enkele minuten in 1 el lijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de gebakken ui en de courgette door de pasta. Verdeel over 2 voorverwarmde borden en leg de zalm erop. Bestrooi tenslotte het gerecht met de licht geroosterde pijnboompitten.

Bron

Uit het kookboek : " Koken met de Consumentenbond " 100 gezonde en lekkere recepten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten