Soepje van blauwe krab
- Belgisch, Soep
- 10-20 min.
Een lekker krab soepje die je zowel kan serveren als aperitief , voorgerecht of als tussengerecht.
Ingrediënten 4 personen
4 blauwe krabben (of softschell crab) , 200 ml witte wijn , 200 ml water , olijfolie , peper en zout.Aromaten : 1 wortel-fijngehakt , 1 stengel selder-fijngehakt , 1 teentje look-fijngehakt , 1 gepelde tomaat , enkele takjes tijm , 1 blaadje laurier , 1 steranijs , 1 kl groene peper-fijngehakt en op olie gezet
Benodigdheden
stoofpannetje - blender - zeef - hittebestendige glazenBereidingswijze
Verwarm een scheutje olijfolie in het pannetje. Stoof hierin de krabben aan.
Voeg de aromaten toe en blus met witte wijn en water. Laat het geheel kort opkoken tot de groenten gaar zijn.
Haal de soep van het vuur en mix ze fijn. Passeer ze vervolgens door een zeef.
Verwarm de soep nog even opnieuw op het vuur en schenk ze in glaasjes.
Bron
njam.tv/Bart Desmidt