Soepje van blauwe krab

  • Belgisch, Soep
  • 10-20 min.
  • Soepje van blauwe krab

    Soepje van blauwe krab

    Soepje van blauwe krab

Een lekker krab soepje die je zowel kan serveren als aperitief , voorgerecht of als tussengerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 blauwe krabben (of softschell crab) , 200 ml witte wijn , 200 ml water , olijfolie , peper en zout.
Aromaten : 1 wortel-fijngehakt , 1 stengel selder-fijngehakt , 1 teentje look-fijngehakt , 1 gepelde tomaat , enkele takjes tijm , 1 blaadje laurier , 1 steranijs , 1 kl groene peper-fijngehakt en op olie gezet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpannetje - blender - zeef - hittebestendige glazen

Bereidingswijze

Verwarm een scheutje olijfolie in het pannetje. Stoof hierin de krabben aan.
Voeg de aromaten toe en blus met witte wijn en water. Laat het geheel kort opkoken tot de groenten gaar zijn.
Haal de soep van het vuur en mix ze fijn. Passeer ze vervolgens door een zeef.
Verwarm de soep nog even opnieuw op het vuur en schenk ze in glaasjes.

Bron

njam.tv/Bart Desmidt

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten