Marokkaanse harissa

  • Marokkaans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Marokkaanse harissa

    Marokkaanse harissa

    Marokkaanse harissa

Deze Marokkaanse dipsaus is vrij sterk , gebruik dus met mate ! Harissa wordt als smaakmaker opgediend bij salades , vis , vlees en gevogelte en kan ook worden gebruikt als dipsaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
10 rode chilipepers , 6 teentjes look , 1/2 el zeezout , het sap van 1 limoen , 5 el olijfolie + extra , 70 g tomatenpuree , 1 tl anijszaad , 1 tl komijnpoeder , 1 tl korianderpoeder , 1 tl gerookte paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender - glazenbokaal met deksel

Bereidingswijze

Snijd de rode pepers in stukjes. Doe ze in een blender en voeg de overige ingrediënten toe. Mix tot een gladde pasta. Schep de harissa in een potje en giet er een laagje olijfolie bovenop.
Bewaar goed afgesloten en gebruik als smaakmaker in gerechten.

Bron

njam.tv/Mounir Toub

Serveertip

Voor een mildere versie kan je wat pepertjes vervangen door paprika. Als je na gebruik een laagje olijfolie over de harissa giet , is deze vrijwel onbeperkt houdbaar in de koelkast.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten