Marokkaanse harissa
- Marokkaans, Saus/dressing
- 0-10 min.
Deze Marokkaanse dipsaus is vrij sterk , gebruik dus met mate ! Harissa wordt als smaakmaker opgediend bij salades , vis , vlees en gevogelte en kan ook worden gebruikt als dipsaus.
Ingrediënten 6 personen
10 rode chilipepers , 6 teentjes look , 1/2 el zeezout , het sap van 1 limoen , 5 el olijfolie + extra , 70 g tomatenpuree , 1 tl anijszaad , 1 tl komijnpoeder , 1 tl korianderpoeder , 1 tl gerookte paprikapoederBenodigdheden
blender - glazenbokaal met dekselBereidingswijze
Snijd de rode pepers in stukjes. Doe ze in een blender en voeg de overige ingrediënten toe. Mix tot een gladde pasta. Schep de harissa in een potje en giet er een laagje olijfolie bovenop.
Bewaar goed afgesloten en gebruik als smaakmaker in gerechten.
Bron
njam.tv/Mounir Toub
Serveertip
Voor een mildere versie kan je wat pepertjes vervangen door paprika. Als je na gebruik een laagje olijfolie over de harissa giet , is deze vrijwel onbeperkt houdbaar in de koelkast.