Gezonde ketchup
- Europees, Saus/dressing
- 30-60 min.
Een heerlijke saus , maar dan calorie arm , suiker-en vetvrij , gluten-en lactose vrij.
Ondanks dat deze ketchup vetvrij en caloriearm is , is de rijke en pure smaak van tomaten om vingers en duimen bij af te likken.
Ingrediënten 6 personen
1 grote sjalot , 1 teentje knoflook , 1 tl kokosolie , 750 ml tomatenpassata , 3 tl tomatenconcentraat , 3 el appelazijn , 8 el honing , 8 kruidnagels , 8 bolletjes all spice of piment , 1/2 tl zout , 1/2 tl currypoederBenodigdheden
steelpan - staafmixer - glazenbokaal met dekselBereidingswijze
Hak de sjalot en de knoflook heel fijn. Stoof ze aan in een steelpan met wat koksolie. Voeg de overige ingrediënten toe. Laat het geheel minimaal 30 tot 4 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Haal de bolletjes piment en de kruidnagels nu uit de ketchup. Mix de ketchup met een staafmixer.
Laat afkoelen en serveer of bewaar minimaal 5 dagen in de koelkast.
Bron
njam.tv