Vanille-extract
- Europees, Saus/dressing
- 30-60 min.
Het is helemaal niet moeilijk om zelf vanille extract te maken , je hebt slechts 2 ingrediënten nodig en wat geduld.
Dit extract is vegetarisch , vegan , suikerarm en lactosevrij.
Ingrediënten 6 personen
200 ml wodka5 vanillestokjes
Benodigdheden
glazen flesjesBereidingswijze
Snijd de vanillestokjes in de lengte in tweeën. Doe ze in een proper flesje dat je zeker 5 minuten hebt ondergedompeld in kokend water en overgiet ze met wodka. Zorg ervoor dat de stokjes volledig onderstaan. Schroef dicht en schud goed.
Bewaar het flesje op een donkere , koele plaats en laat minstens 1 maand staan , liefst 3 manden. Scgud af en toe eens met het flesje. Wanneer het vanille-extract klaar is , kan je de stokjes verwijderen en eventueel door een koffiefilter doen. Zo krijg je een helder vanille-extract.
Bron
njam.tv
Serveertip
Giet met behulp van een trechter over in kleine (propere) flesjes.
Voorzie ze van een leuk lintje en je hebt het perfecte cadeautje !