Romige tweebonenschotel met spekjes en eieren
- Nederlands, Ovenschotel
- 20-30 min.
Net niet genoeg sperziebonen voor 4 personen dus er een blikje groene kidneybonen bijgedaan wat een goede beslissing was. Het smaakte prima.
Aardappelpuree (met crème fraîche), gemengd met de sperziebonen, groene kidneybonen en prei,samen met gebakken spekjes en hardgekookte eieren.
Weer eens heel iets anders op tafel. Iets wat wij zeker nog vaker gaan eten.
Zonder de spekreepjes ook lekkere vegetarisch.
Ingrediënten 4 personen
700 gram kruimige aardappelen200 ml crème fraîche
350 gram sperziebonen
1 blikje groene kidneybonen Bonduelle (150 gram)
1 eetlepel zonnebloemolie
150 gram magere spekreepjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 middelgrote prei, in smalle halve reepjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
3 hardgekookte eieren, gepeld in grove stukken
Peper, zout, nootmuskaat
Paar druppels worcestersaus
50 gram geraspte kaas
Benodigdheden
pannenhapjespan
aardappelstamper
ovenschaal
Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Giet de aardappelen af en laat ze goed droogstomen.
Stamp de aardappelen fijn met de crème fraîche.
Doe de kidneybonen in een vergiet. Spoel ze goed af en laat ze goed uitlekken.
Kook de sperziebonen beetgaar.
Verhit de olie in de hapjespan en bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
Bak de knoflook even mee. Doe de prei erbij en bak deze ook mee tot beetgaar.
Meng de sperziebonen erdoor.
Meng het sperziebonenmengsel en de stukken hardgekookte eieren door de aardappelstamp. Is de stamppot te dik doe er dan een klein beetje melk door.
Breng de stamppot over in een ovenschaal.
Doe de geraspte kaas erover en zet de schaal nog plm. 20 tot 25 minuten midden in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft.
Serveertip
Als je de spek weglaat is het een heerlijke vegetarische ovenschotel.