Instant pomodore en groentesoep
- Italiaans, Soep
- 20-30 min.
Neem simpelweg een bokaal mee naar het werk , giet er kokend water in , even roeren en je hebt soep. Hoe gemakkelijk kan het zijn ?!
Ingrediënten 4 personen
1 handvol erwten , 1 venkel , 1 courgette , olijfolie , 250 g volkoren pasta , 200 g trostomaatjes , 2 stengels selder , 1 el tomatenconcentraat , 1 handvol basilicum , eventueel paprikapoeder , eventueel cayennepeper , 1 teen look , 20 g paddenstoelen , peper en zout , 1 tl oregano , eventueel lookpoederBenodigdheden
grillpan - kookpot voor pasta - mengkom - braadpan - 4 glazen bokalen met dekselBereidingswijze
Dop de erwten. Haal ze uit de peul. Verwijder het groen van de venkel. Snij het poepje af. Snij de venkel zeer fijn.
Snij de courgette in sneetjes. Haal door de olijfolie , kruid met peper en zout en grill in een hete pan. Snij ze in twee of in vier.
Kook de pasta gaar in een grote pot vol gezouten water. Spoel de pasta goed onder koud water.
Snij de trostomaatjes in vier.
Snij de selder fijn. Snij de basilicum fijn. Pers het teentje look.
Doe de tomaatjes in een kom. Meng met tomatenconcentraat. Kruid met peper , oregano , cayennepeper , paprikapoeder en zout. Meng basilicum en look onder de tomaatjes.
Snij de paddenstoelen in vier. Bak in olijfolie. Kruid met lookpoeder , peper en zout.
Afwerking : doe alle ingrediënten (pasta , paddenstoelen , tomatensaus , courgette , selder , venkel , en erwten) in een bokaal. Zet er pas het deksel op , als het afgekoeld is.
Klaar voor de lunch ? Giet er dan kokend water in en roer even los. Smakelijk !
Neem eventueel Parmezaanse kaas mee.
Bron
koken.vtm.be/Sofie Dumont