Schwäbische Krautspätzle met witte kool, spek en gebakken uien

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Spätzle is een soort pasta die veel gegeten wordt in Oostenriijk en Zuid Duitsland. Spätzle zijn ook verkrijgbaar in Nederland, o.m.bij Lidl als er Duitse week is.
De combinatie met witte kool (ook met zuurkool) is heerlijk, een echt wintergerecht en doet je denken aan wintersport. Dit recept van de Krautspätzle heb ik zelf bedacht ,a dit een paar maal in Oostenrijk gegeten te hebben.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram gedroogde Spätzle
350 gram gesneden witte kool
200 gram mager gerookte spekreepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
2 middelgrote uien, in dunne halve ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 dunne prei, in smalle halve reepjes
2 theelepels paprikapoeder
Peper, zout, nootmuskaat
½ theelepel karwijzaad (optioneel)
150 gram geraspte (berg-)kaas of pittige belegen kaas
2 eetlepels gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan
vergiet
hapjespan

Bereidingswijze

Kook de spätzle volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met zout.
Laat de spätzle goed uitlekken in een vergiet.

Verhit de olie in een hapjespan.
Bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
Bak de ui-ringen mee tot lichtbruin.
Bak de knoflook heel even mee.
Voeg de kool hieraan toe en bak deze ook even mee.
Voeg 100 ml water eraan toe en laat de kool onder voortdurend omscheppen beetgaar worden. Het vocht moet nu bijna verdwenen zijn.
Voeg de fijngesneden prei erbij en bak ook dit even mee.
Maak op smaak met peper, zout, (karwijzaad), nootmuskaat en paprikapoeder.
Roer de gehakte peterselie en de geraspte kaas door de spätzle tot de kaas is gesmolten.

Serveertip

Lekker met een (aardappel)-salade of bladsla.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten