Aardappelsalade met mosterdvinaigrette en boontjes ( veggie)

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Aardappelsalade met mosterdvinaigrette en boontjes ( veggie)

    Aardappelsalade met mosterdvinaigrette en boontjes ( veggie)

    Aardappelsalade met mosterdvinaigrette en boontjes ( veggie)

=18pxEen lekkere klassieker met een twist.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 g krieltjes (gaar, gehalveerd)
200 g prinsessenbonen
2 takjes bonenkruid (optioneel)
1 sjalot
1 tl graanmosterd
1 tl honing
1 el wittewijnazijn
4 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Blancheer de prinsessenbonen 3 à 5 minuten en spoel ze onmiddellijk onder koud stromend water. Snij de boontjes in 2 à 3 stukken.
- Pel en snipper de sjalot. Roer de mosterd met de honing, de wittewijnazijn en de olijfolie tot een vinaigrette en doe er de gesnipperde sjalot bij.
- Meng de aardappelen met de boontjes en giet er de vinaigrette over. Kruid met peper en zout en werk de salade eventueel af met bonenkruid.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten