Winters bietenstamppotje, met een appel-peccanoot-honing-salade
- Europees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Wie bij het woord 'stamppot' denkt aan een saaie maaltijd, moet beslist deze variatie proberen, vol smaken en texturen. Een heerlijke, frisse, voedzame maaltijd voor in de donkere dagen! Bedacht door Heddy, die altijd de lekkerste recepten uit haar mouw schudt.
Bereidingswijze
Schil en kook de bietjes en aardappelen gaar tot ze zacht en gaar zijn. Snijd de gerookte tofoe in kleine blokjes en bak ze krokant. Stamp de aardappels. Snijdt de bietjes in blokjes en meng ze met de gesnipperde rode ui, de gebakken tofoe, een scheut walnotenolie en peper en zout naar smaak door de aardappels.
Maak intussen de salade. Snijdt de appels ongeschild in stukjes, pel en verdeel de sinaasappels in partjes, halveer de partjes en meng het geheel met de peccanoten en alfalfa. Meng in een bakje limoensap en honing tot een lekkere zoetzure dressing. Voeg naar smaak wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
Serveertip:
Serveren met opgebakken vegetarische gehaktballetjes!