Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

    Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

    Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

  • Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

    Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

    Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

  • Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

    Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

    Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

  • Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

    Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

    Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

  • Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

    Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

    Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

  • Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

    Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

    Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

  • Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

    Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

    Kleurrijk Italiaans Stoofpotje met pompoen en varkenspoulet.

Een vriendin kwam op bezoek met enkele biologisch geteelde flespompoenen. Ik wilde er eens géén soep van maken, maar stoven met datgene wat nog in de koelkast en voorraadkast voorhanden was. Zo ontstond dit stoofpotje met veel groente , gestoofd met varkenspoulet in groentebouillon. Heerlijk. Achteraf besloten om geen gepelde tomaten uit blik aan de stoof toe te voegen en dat was een prima idee. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people

250 gram fles pompoen in blokjes
125 gram winterpeen in plakjes
1 ui gesnipperd
1 grote teen knoflook geperst
250 gram varkens poulet in hapklare blokjes
1 mini blikje adamame ( soja) boontjes
50 gram sperzieboontjes in stukjes
1 rode paprika in blokjes
1 el Italiaanse kruiden
1 el tomatenpuree
zwarte peper, paprikapoeder en zout naar smaak
1 bouillonblokje groente met minder zout opgelost in 200 ml heet water
1 el worchestershire saus
snuf cayennepeper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees naar smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Verwarm een eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak het vlees in enkele minuten bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het overgebleven vet even aan. Haal ook dit uit de pan. Voeg vervolgens de pompoen, peen, paprika en de sperzieboontjes toe en bak deze al omscheppend enkele minuten . Voeg eventueel nog een klein scheutje olie toe, als dat nodig mocht zijn. Dan gaat de tomatenpuree erin. Roer door en laat even meebakken. Voeg het vlees en de uien weer toe evenals de sojaboontjes. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden. Voeg de groentebouillon toe , zet het vuur lager en stoof het gerecht in 30-40 minuten gaar met het deksel op de pan. Breng iets pittig op smaak met de cayennepeper en de worcestershire saus
Lekker met rijst of pasta naar keuze.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten