Kipgoulash met paprika en champignons

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

  • Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

  • Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

  • Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

  • Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

  • Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

  • Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

  • Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

    Kipgoulash met paprika en champignons

Een snel , eenvoudig en redelijk slank gerecht, met gangbare ingrediënten zoals paprika, tomaat , ui ,  champignons en kipfilet. Zonder veel poespas een heerlijk dagelijks gerecht. Ik heb de saus lichtjes gebonden met wat maizena.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

1 ui in halve ringen
1 rode paprika in blokjes
250 gr champignons schoongeveegd in kwarten
2 el olijfolie
1 el tomatenpuree
300 gr kipfilet in blokjes van circa 2 cm
2 tomaten in blokjes
1 el pikante paprikapoeder
100 ml water
½ blokje kippenbouillon
3 takjes platte peterselie grof gehakt
2 el crème fraîche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannen, snijplank en mes

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een pan en fruit op hoog vuur de ui, paprika en champignons al omscheppend 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kip toe, draai het vuur lager en bak weer af en toe omscheppend 10 minuten. Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee. Dan mag het water en het halve bouillonblokje erbij. Alles goed doorroeren en aan de kook brengen. Deksel op de pan en op laag vuur 15 minuten zachtjes stoven. Af en toe doorroeren. Proef en voeg eventueel wat peper en zout toe.

Roer vlak voor serveren de crème fraîche erdoor en bestrooi met peterselie. Serveer met brood, rijst of pasta naar keuze.

Bron

A D eigen tekst en foto's

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten