Spitskool en groente uit de wok met noodles en kabeljauw
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
In de koelkast lag nog een halve spitskool over van dit gerecht. pasta-met-rookworst-spitskool-en-een-uitje en nog een stuk winterpeen. Het werd tijd om deze te gebruiken. Na wat googelen voor inspiratie kwam ik uit op een recept van Verse Oogst. Het recept is bijna geheel naar eigen inzicht en smaak aangepast.
Ingrediënten 2 personen
½ spitskool dun geschaafd1 rode paprika zonder zaad en lijst in dunne reepjes
2 bosui in schuine stukjes van 2 cm
1 teen knoflook fijn gesnipperd
1 sjalot fijn gesnipperd
2 cm verse gember geraspt of 1 tl gemberpuree
1 stuk winterpeen geschild in halve plakjes
2 el oestersaus
1 el sesamzaadjes licht geroosterd
120-150 gram noedels naar keuze
stukje rode peper zonder zaad in reepjes ( optie)
1 tl sesamolie
1 el arachideolie of andere olie
klontje roomboter
1/2 bouillonblokje kip ( minder zout)
Benodigdheden
wok, snijplank mes en pannenBereidingswijze
Blancheer de stukjes peen enkele minuten giet af en bewaar het vocht. Spoel koud en laat uitlekken.
Verwarm de olie in de wok en fruit sjalot, gember, knoflook en rode peper even aan.
Voeg vervolgens de spitskool, paprika, bosui en winterpeen toe . Wok alles beetgaar en breng op smaak met de sesamolie en de oestersaus. Kook ondertussen de noedels in het blancheerwater( en extra water) met het halve bouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking. Roer de noedels door de groente in de wok en laat alles goed warm worden.
Verwarm een beetje roomboter in een pan en bestrooi de vis met peper en zout naar smaak . Bak de kabeljauw in circa 5 minuten gaar. Serveer de groente en noedels op 2 voorverwarmde borden leg er de vis bovenop en bestrooi de vis met de geroosterde de sesamzaadjes.