Spitskool en groente uit de wok met noodles en kabeljauw

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Spitskool en groente uit de wok  met noodles en kabeljauw

    Spitskool en groente uit de wok met noodles en kabeljauw

    Spitskool en groente uit de wok met noodles en kabeljauw

  • Spitskool en groente uit de wok  met noodles en kabeljauw

    Spitskool en groente uit de wok met noodles en kabeljauw

    Spitskool en groente uit de wok met noodles en kabeljauw

  • Spitskool en groente uit de wok  met noodles en kabeljauw

    Spitskool en groente uit de wok met noodles en kabeljauw

    Spitskool en groente uit de wok met noodles en kabeljauw

  • Spitskool en groente uit de wok  met noodles en kabeljauw

    Spitskool en groente uit de wok met noodles en kabeljauw

    Spitskool en groente uit de wok met noodles en kabeljauw

  • Spitskool en groente uit de wok  met noodles en kabeljauw

    Spitskool en groente uit de wok met noodles en kabeljauw

    Spitskool en groente uit de wok met noodles en kabeljauw

  • Spitskool en groente uit de wok  met noodles en kabeljauw

    Spitskool en groente uit de wok met noodles en kabeljauw

    Spitskool en groente uit de wok met noodles en kabeljauw

 In de koelkast lag nog een halve spitskool over van dit  gerecht. pasta-met-rookworst-spitskool-en-een-uitje en nog een stuk winterpeen. Het werd tijd om deze te gebruiken. Na wat googelen voor inspiratie kwam ik uit op een recept van Verse Oogst. Het recept is bijna geheel naar eigen inzicht en smaak aangepast.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
½ spitskool dun geschaafd
1 rode paprika zonder zaad en lijst in dunne reepjes
2 bosui in schuine stukjes van 2 cm
1 teen knoflook fijn gesnipperd
1 sjalot fijn gesnipperd
2 cm verse gember geraspt of 1 tl gemberpuree
1 stuk winterpeen geschild in halve plakjes
2 el oestersaus
1 el sesamzaadjes licht geroosterd
120-150 gram noedels naar keuze
stukje rode peper zonder zaad in reepjes ( optie)
1 tl sesamolie
1 el arachideolie of andere olie
klontje roomboter
1/2 bouillonblokje kip ( minder zout)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok, snijplank mes en pannen

Bereidingswijze

Blancheer de stukjes peen enkele minuten giet af en bewaar het vocht. Spoel koud en laat uitlekken.

Verwarm de olie in de wok en fruit sjalot, gember, knoflook en rode peper even aan.

Voeg vervolgens de spitskool, paprika, bosui en winterpeen toe . Wok alles beetgaar en breng op smaak met de sesamolie en de oestersaus. Kook ondertussen de noedels in het blancheerwater( en extra water) met het halve bouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking. Roer de noedels door de groente in de wok en laat alles goed warm worden.

Verwarm een beetje roomboter in een pan en bestrooi de vis met peper en zout naar smaak . Bak de kabeljauw in circa 5 minuten gaar. Serveer de groente en noedels op 2 voorverwarmde borden leg er de vis bovenop en bestrooi de vis met de geroosterde de sesamzaadjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Doorsturen

Home Recepten