Mulligan-stoofpot
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Lekkere en gemakkelijke stoofpot van mals stoofvlees, aardappelen, maïs, wortelen, erwten, sperziebonen en een perfecte mix van Italiaanse kruiden. Deze verrukkelijke stoofpot is gemakkelijk gemaakt in de oven, maar kan worden aangepast voor een slowcooker.
Ingrediënten 4 personen
65 g bloem½ theelepel uienpoeder
½ theelepel knoflookpoeder
¼ theelepel versgemalen peper
500 g runderstoofvlees in blokjes
2 eetlepels plantaardige olie
1 middelgrote ui gesnipperd
1/2 liter runderbouillon
½ theelepel gedroogde oregano
¼ theelepel gedroogde basilicum
¼ theelepel gedroogde marjolein
2 middelgrote aardappelen in blokjes
1 zak (circa 500 g ) bevroren gemengde groenten (maïs, wortelen, erwten en sperziebonen)
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Voeg bloem, uienpoeder, knoflookpoeder en versgemalen zwarte peper toe aan een grote zak met ritssluiting en schud om te combineren. Voeg runderstoofvlees toe en schud om te coaten.
-Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een stoofpot op middelhoog vuur. Gebruik een tang om het vlees te verwijderen en toe te voegen aan de pan. Bewaar eventueel nog in de zak achtergebleven bloemmengsel. Bruin rundvlees aan alle kanten; zet opzij in een schotel.
-Voeg 1 eetlepel plantaardige olie toe aan de stoofpot en voeg de gesnipperde ui toe en bak 3-4 minuten.
-Bestrooi met de resterende bloem (1 1/2 eetlepel) en bak gedurende 2 minuten; constant roeren.
-Voeg oregano, basilicum en marjolein toe; bak gedurende 30 seconden onder voortdurend roeren.
-Roer de runderbouillon erdoor; kook gedurende 2 minuten en roer verschillende keren. Voeg het gebruinde rundvlees terug toe aan de pan. Dek af en plaats 1 uur in de oven.
-Voeg aardappelen, maïs, wortelen, erwten en sperziebonen toe aan de pot. Plaats terug in de oven en kook nog eens 30 minuten of tot de stoofpot en groenten gaar zijn.
Bron
chef = Beth Pierce