Poke bowl krokante kip
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
.
Ingrediënten 3 recipe.people
3 theelepels vers limoensap1 theelepel rijstazijn
4 eetlepels Conimex sojasaus
1 eetlepel sesamolie
225 g sushi rijst
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel suiker
2 theelepels zout
2 minikomkommers
1 avocado
6 radijsjes
100 g edamame boontjes
1 theelepel zwarte sesamzaadjes
250 g kipfilet
100 g panko paneermeel
1 theelepels zout
6 eetlepels wok olie
Bereidingswijze
Maak de ponzusaus door 3 theelepels limoensap, 1 theelepel rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie door elkaar te roeren.
Kook voor de poké bowl de sushirijst volgens bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en breng hem vervolgens op smaak met 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel suiker en 2 theelepels zout.
Snijd de kipfilet in de breedte in dunne plakjes en sla deze vervolgens een beetje plat. Haal de gesneden stukjes kip daarna door het paneermeel en bak deze vervolgens in de hete olie.
Snijd de rest van de ingrediënten in hele dunne plakjes en schep de rijst in 3 kommen. Verdeel de krokante kip,edamame boontjes, komkommer, avocado, en radijs erover. Sprenkel een beetje ponzu over de poké bowl en garneer met de sesamzaadjes.
Bron
https://www.conimex.nl/recepten/poke-bowl-krokante-kip.html