Kerstrisotto met rode wijn, cranberry's en kastanjes
- Italiaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
Elk jaar met Kerstmis haal ik standaard verse cranberry's in huis, echter deze keer bleven ze ongebruikt achter in de koelkast. Ik kon ze natuurlijk in de vriezer gooien maar ergens had ik een recept van risotto gezien waar verse cranberry's in gebruikt werden. Toen ik ernaar ging zoeken kon ik alleen nog recepten met gedroogde cranberry's vinden. En dus heb ik er maar mijn eigen recept van gemaakt, ik heb immers al zo vaak risotto gemaakt dat ik het ondertussen wel kan dromen. De ingrediënten zijn nu weer heel anders en ik moet toegeven dat het een gewaagde combinatie is van zoet, bitter en hartig, maar wie niet waagt komt er nooit achter hoe lekker deze combi is.
TIP: De verse cranberry's kun je eventueel vervangen door de gedroogde variant en de kastanjes kunnen ingeruild worden voor paddenstoelen en/of (pecan)noten.
Bereidingswijze
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde sjalotten.
- Doe de rijst erbij en schep die goed om zodat alle rijstkorrels een glanzend laagje krijgen.
- Voeg dan eerst de wijn en daarna de cranberry's toe, blijf steeds goed doorroeren.
- Giet beetje bij beetje de bouillon erbij en roer steeds goed door.
- Snij de kastanjes in vieren en voeg ze toe aan de risotto.
- Doe eerst de geraspte kaas en daarna de fijngesneden lente ui erbij en hou van beiden een beetje achter voor de garnering.
- Schep de risotto in een schaal er strooi de lente ui en de kaas eroverheen.
Serveertip
Lekker bij wild