Luxe saucijzen ( braadworst ) in romige portsaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Luxe saucijzen ( braadworst ) in romige  portsaus

    Luxe saucijzen ( braadworst ) in romige portsaus

    Luxe saucijzen ( braadworst ) in romige portsaus

We hadden gasten. Eén dag hadden we luxieus gegeten en deze keer wilde ik een eenvoudige maaltijd op tafel zetten maar er toch iets bijzonders van maken. Bij mijn stamppot zuurkool met saucijzen ( zie mijn recept: Zacht romige stamppot zuurkool van Petra ) zocht ik nog naar een recept voor een saus en het werd dus de portsaus die ik ook eens gemaakt had bij mijn kipfilet in bacon. De combinatie saucijzen in portsaus met zuurkoolstamppot was erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 saucijzen ( braadworstjes)
Portsaus:
1 sjalotje, gesnipperd
2 eetl olijfolie
10 gram boter
1 flink glas rode port
150 ml (koks) room
zout, peper
1 theel gedroogde tijm
½ runderbouillontablet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan

Bereidingswijze

Olijfolie verhitten en de saucijzen hierin rondom bruin en gaar bakken. (afhankelijk van de dikte plm. 10 - 15 minuten)
Saucijzen uit de pan nemen en warm houden.
Portsaus:
Boter toevoegen aan het overgebleven vet en hierin de sjalot-snippers glazig bakken.
Port toevoegen en wat laten inkoken tot plm. de helft.
(Koks)room erbij en op hoog vuur inkoken tot een dikkere saus ontstaat.
Bouillontablet erover verkruimelen en verder op smaak maken met zout en peper en eventueel nog wat gedroogde tijm.
Saucijzen weer in de pan doen en opdienen met de saus.
.

Serveertip

Lekker bij stamppot zuurkool.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten