Rundvleesstoofpot Wiener Husarentopf met shiitake voor de Slowcooker
- Duits, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ik kwam een recept van de Husaren Topf tegen op internet bij Lecker.de. In deze stoofpot zitten belave uien ook wortelen en shiitake paddenstoelen. De rode wijn en de cognac geven een super lekkere smaak aan deze stoofpot. Ik heb de bereiding van dit recept behoorlijk aangepast aan de slowcooker. Weinig voorwerk en de slowcoooker doet de rest.
Ingrediënten 4 recipe.people
2+ 1 eetlepels zonnebloemolie600 gram rundvlees in stukjes
2 uien, gesnipperd
300ml droge rode wijn
½ dl rode wijn azijn
½ dl cognac of vieux
1 theelepel peperkorrels
2 laurierbladjes
½ theelepel kruidnagelpoeder
250 gram wortelen, geschild, in kleine stukjes
150 gram shiitake paddenstoelen
1 flinke eetlepel bloem
1 eetlepel tomatenpuree
100 ml slagroom
Zout, peper
peterselie
Benodigdheden
koekenpanslowcooker
Bereidingswijze
2 eetlepels zonnebloemolie verhitten en vlees hierin goed bruin bakken.
Vlees kruiden met peper en zout.
Uisnippers, tomatenpuree en laurier toevoegen en even meebakken.
Vlees met bloem bestuiven. Even goed doorroeren.
Afblussen met rode wijn, cognac en rode wijnazijn.
Wortelen toevoegen en alles in de slow-cooker doen.
Zet de slow-cooker op low.
Na plm. 7 uur de schoongemaakte shiitake in reepjes bakken in 1 eetlepel zonnebloemolie.
Shiitake + room toevoegen aan het vlees in de slow-cooker.
Nu nog plm. 1 uur op low.
Proeven en eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.
Bron
aangepast recept van https://www.lecker.de/wiener-husarentopf-22055.html
Serveertip
Lekker met aardappelpuree, sperziebonen etc.