Zalm met rijst

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Super lekker en verrassend

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

150 gram witte rijst
1 el zonnebloemolie
2 zalmmoten
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl paprikapoeder
1/4 tl knoflookpoeder
peper en zout
70 gram rode currypasta (1 pakje)
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl gemberpuree
250 ml kokosmelk
2 el sojasaus
2 flinke handen spinazie
verse koriander en chili vlokken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan koekenpan

Bereidingswijze

Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
Breng de zalm op smaak met de komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten aan tot net niet gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
Voeg de curry pasta met de knoflook en gember aan de pan toe en bak 2 minuten door. Voeg de kokosmelk en sojasaus toe en roer door.
Voeg de spinazie toe en roer door. Doe wanneer de spinazie geslonken is de zalm terug in de pan en laat opstaan totdat de zalm heet en gaar is.

Bron

Internet

Serveertip

Dien de rijst op met de curry. Garneer met verse koriander en optioneel wat chilivlokken voor extra pit

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

desmikkelaar avatar
desmikkelaar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten