Zalm met rijst
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Super lekker en verrassend
Ingrediënten 2 personen
150 gram witte rijst
1 el zonnebloemolie
2 zalmmoten
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl paprikapoeder
1/4 tl knoflookpoeder
peper en zout
70 gram rode currypasta (1 pakje)
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl gemberpuree
250 ml kokosmelk
2 el sojasaus
2 flinke handen spinazie
verse koriander en chili vlokken
Benodigdheden
kookpan koekenpanBereidingswijze
Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
Breng de zalm op smaak met de komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten aan tot net niet gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
Voeg de curry pasta met de knoflook en gember aan de pan toe en bak 2 minuten door. Voeg de kokosmelk en sojasaus toe en roer door.
Voeg de spinazie toe en roer door. Doe wanneer de spinazie geslonken is de zalm terug in de pan en laat opstaan totdat de zalm heet en gaar is.
Bron
Internet
Serveertip
Dien de rijst op met de curry. Garneer met verse koriander en optioneel wat chilivlokken voor extra pit