Beurre blanc saus of witte boter saus
- Frans, Saus/dressing
- 10-20 min.
De witte wijnsaus is een saus die veel gebruikt wordt bij visgerechten , maar dit recept maakt je een andere lekkere saus voor vis : een witte botersaus. Deze botersaus is heerlijk bij tarbot en St. Jakobsschelpen , maar gaat ook uitstekend samen met andere visgerechten.
Ingrediënten 4 recipe.people
220 g boter1 gehakt sjalotje
1/2 dl witte wijn
200 ml visfond
enkele druppels citroensap
peper en zout
Benodigdheden
sauspanzeef
mixer
Bereidingswijze
Stoof het gehakte sjalotje aan in een klontje boter tot het glazig is.
Bevochtig met de witte saus en de vis fond.
Laat deze basis voor witte botersaus inkoken tot een stroopachtige massa.
Haal de saus van het vuur en doe er wat citroensap bij.
Giet de witte botersaus over in een potje en doe er de resterende boter bij.
Mix het geheel en doe de botersaus door een zeef.
Proef even of je de witte botersaus nog moet bij kruiden met peper en zout.
Bron
lacroix.be