Gâteau van groenteflensjes

  • Frans, Buffet
  • 30-60 min.

De gâteau van groenteflensjes is afgeleid van 'Le Crespéon' , een zeer bekend Provençaals gerecht. Chefs laten deze taart een nacht rusten. Daarna wordt ze koud geserveerd tijdens een buffet.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
4 tomaten
1 el tomatenpuree
150 g spinazie
150 g wortelen
150 g bloemkool
16 eieren
8 el bloem
olie om te bakken
peper en zout
Voor de afwerking :
laurierblaadjes
takjes rozemarijn
gefrituurde uiringen
Ganda-ham , in de oven gedroogd.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kook pot
keukenrobot of blender
grote mengkom
garde
kleine pannenkoekenpan

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten , ontpit ze en pureer ze met de tomatenpuree. Blancheer de spinazie , pers uit en hak zeer fijn. Schil en kook de wortelen en pureer ze. Kook de bloemkool en pureer de roosjes.
Meng de eieren door de bloem , melk , peper en zout en verdeel dit mengsel over de vier soorten groentepuree.
Bak kleine flensjes van de vier groentepurees en stapel ze afwisselend op elkaar. Snij eventueel de taart rechthoekig , zodat de kleuren beter zichtbaar worden. Laat afkoelen en werk af met gebakken uiringen , gedroogde
Ganda-ham , laurier en rozemarijn.

Bron

Proeven , het lekkerste tijdschrift van bij ons

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Peter6003 avatar
Peter6003

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten