Italiaanse Gestoofde Kip
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijk recept voor eenpansgestoofde kip met tomaten- en basilicumsaus. Geweldige doordeweekse avondmaaltijd voor het gezin!
Ingrediënten 4 personen
500 g kippendijenzout
zwarte peper
400 g hele gepelde tomaten ( blik )
2 eetlepels olijfolie
1/2 ui in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
10 verse basilicumblaadjes, gehakt
zout naar smaak
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel gehakte peterselie voor garnering
Bereidingswijze
-Spoel de kippendijen af met water en dep droog met keukenpapier. Kruid met zout en zwarte peper aan beide kanten van de kip.
-Pureer de tomaten in een keukenmachine.
-Verwarm de pan met wat olie en bak de kippendijen met de huid naar beneden. Bak beide kanten van de kip bruin. Haal de kip uit de braadpan, bewaar het sap dat uit de kip sijpelt.
-Draai het vuur middelhoog en fruit de ui en knoflook een paar minuten of tot de in blokjes gesneden ui zacht zijn. -Voeg de tomatenpuree en basilicum toe, roer goed om ; voeg de kip en het sap erbij en dek de braadpan af met het deksel en laat op laag vuur ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot de kip gaar is.
-Voeg zout en bruine suiker toe, roer goed om.
Garneer met gehakte peterselie en serveer direct.
Bron
rasa malaysia