Italiaanse Gestoofde Kip

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Italiaanse Gestoofde Kip

    Italiaanse Gestoofde Kip

    Italiaanse Gestoofde Kip

Heerlijk recept voor eenpansgestoofde kip met tomaten- en basilicumsaus. Geweldige doordeweekse avondmaaltijd voor het gezin!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g kippendijen
zout
zwarte peper
400 g hele gepelde tomaten ( blik )
2 eetlepels olijfolie
1/2 ui in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
10 verse basilicumblaadjes, gehakt
zout naar smaak
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel gehakte peterselie voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Spoel de kippendijen af met water en dep droog met keukenpapier. Kruid met zout en zwarte peper aan beide kanten van de kip.
-Pureer de tomaten in een keukenmachine.
-Verwarm de pan met wat olie en bak de kippendijen met de huid naar beneden. Bak beide kanten van de kip bruin. Haal de kip uit de braadpan, bewaar het sap dat uit de kip sijpelt.
-Draai het vuur middelhoog en fruit de ui en knoflook een paar minuten of tot de in blokjes gesneden ui zacht zijn. -Voeg de tomatenpuree en basilicum toe, roer goed om ; voeg de kip en het sap erbij en dek de braadpan af met het deksel en laat op laag vuur ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot de kip gaar is.
-Voeg zout en bruine suiker toe, roer goed om.

Garneer met gehakte peterselie en serveer direct.

Bron

rasa malaysia

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten