Gegrilde goudmakreel (Mahi Mahi )
- Amerikaans, Voorgerecht
- 30-60 min.
Deze gegrilde mahi mahi gegarneerd met verse ananas-sinaasappelsalsa is een fris en levendig gerecht boordevol heerlijke tropische smaken!
Ingrediënten 4 recipe.people
Gegrilde Mahi Mahi Ingrediënten:4 mahi mahi-filets,(goud makreel) zonder vel ( elk 180 g )
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel gegranuleerde ui
½ theelepel gegranuleerde knoflook
¼ theelepel gemalen koriander
1 theelepel limoenrasp
1 theelepel sinaasappelschil
1 eetlepel sinaasappelsap
1 theelepel limoensap
2 eetlepels kokosolie (vloeibaar), plus extra voor grillpan
Zout
Zwarte peper
Takjes koriander, voor garnering
Ananas-Sinaasappelsalsa :
230 g verse ananas, fijngesneden
½ middelgrote sinaasappel, schil en witte pit verwijderd, fijngesneden (ongeveer ½ kopje waard)
¼ rode paprika, klokhuis en zaad verwijderd, fijngesneden
½ jalapeno, membraan en zaden verwijderd, fijngehakt (ongeveer 1 eetlepel waard)
1 eetlepel limoensap
1 theelepel honing
Snufje zout
2 theelepel fijngehakte koriander
Bereidingswijze
Om de marinade te bereiden :
-meng de paprikapoeder , komijn, ui en knoflook, koriander, sinaasappelsap, limoensap, limoenschil en sinaasappelschil in een kleine schaal met de 2 eetlepels vloeibare kokosolie en een paar snufjes zout en peper , en meng met een vork of lepel
-Leg de mahi mahi-filets op een schaal en strijk de marinade gelijkmatig over beide zijden van elke filet, en laat de mahi mahi 20 minuten marineren.
Terwijl de mahi mahi marineert maken we de salsa :
-voeg je alle ingrediënten toe aan een kom en meng je ze voorzichtig met een lepel om de smaken op te nemen.
-Dek af en zet de ananas-sinaasappelsalsa opzij in de koelkast om koel te blijven tot het moment van serveren.
-Om de mahi mahi te grillen, plaats je een grote grillpan op middelhoog vuur en sprenkel je er een eetlepel of twee van de vloeibare kokosolie in. Eenmaal warm, voeg je de mahi mahi-filets toe (werk in porties, indien nodig), en gril aan de eerste kant ongeveer 3-4 minuten (ga een paar minuten langer als de filets dikker zijn), draai ze om en gril nog een keer. 3-4 minuten tot de vis zacht maar schilferig van binnen is en gaar is. Herhaal indien nodig met de overige filets.
-Om te serveren, bedek elke gegrilde mahi mahi-filet met een royale lepel van de ananas-sinaasappelsalsa en garneer met een takje koriander, indien gewenst.
Serveer met rijst, quinoa, couscous of salade naar keuze.
Bron
Cozy Apron - chef = Ingrid Beer