Bloody Mary
- Frans, Alcoholische dranken
- 0-10 min.
Een van de bekendste longdrinks ter wereld , deze creatie met zijn vermeende katerwerende eigenschappen. Maar wie schonk hem voor het eerst ? De overlevering wil dat het Fernand Petiot was die de cocktail in 1921 voor het eerst bereidde in de New York bar in Parijs , een plek waar veel bekenden over de vloer kwamen , zoals de Amerikaanse auteur Ernest Hemingway. Anderen beweren dat het bartender George Jessel was die de Bloody Mary in 1939 voor het eerst bereidde. En dat gaf aanleiding tot een zekere polemiek waarbij Petiot Jessels versie afdeedals 'niets meer dan tomatensap gemixt met wodka' en dat hij de Bloody Mary later verfijnd tot de versie die we nu kennen. Ook over de naam doen verschillende verhalen de ronde. Zo zou hij verwijzen naar historische figuren zoals Mary Tudor , ooit koningin van Engeland , of naar de Hollywoodster Mary Pickford omdat er al een gelijkaardige cocktail naar haar vernoemd was ? Wie zal het zeggen.
Ingrediënten 1 recipe.people
4,5 cl Grey Goose vodka10 cl tomatensap
1 cl vers geperst citroensap
6 druppels worcestershiresaus
4 druppels tabasco
1 snufje vers gemalen peper
1 mespunt selderzout
8 ijsblokjes
Voor de afwerking :
stengel bleekselderij
limoenpartje
Benodigdheden
collinsglasmaatbekertje
cocktaillepel
Bereidingswijze
Vul het collinsglas met ijsblokjes. Doe er de wodka , worchestershiresaus , tabasco , het citroensap en de specerijen bij. Giet er vervolgens het tomatensap bij en roer goed door.
Garneer met een selderstengel en een partje limoen.
Bron
The Art of Making cocktails